Az alkalmazás feltételei

A szennyvízellátással és a vízellátással kapcsolatban világszerte növekvő felhasználói igények tapasztalhatóak!

 

 

Ennek okai között szerepel világunk népességének növekedése, az elöregedő víz- és szennyvíz-infrastruktúra, a szélsőséges esőzések gyakoriságának és súlyosságának növekvő tendenciája, valamint az áradások fokozott kockázata.

 

Annak érdekében, hogy ezen kihívásoknak megfeleljünk, cégünk elkötelezett híve azon technológiai innovációknak, melyek alkalmazásával a problémák feltárása és elhárítása időtálló, hatékony és környezettudatos megoldás szállítására tesz képessé minket.

A csővezeték-hálózatokban előforduló hibák döntő többsége orvosolható a csövek belsejéből is abban az esetben, ha a vezeték részben átjárható és a csőrendszer rendelkezik megfelelő bejutási ponttal (tisztítónyílás, akna, bekötési pontok).

 

A DANCUTTER A/S által készített pneumatikus vágó- és marórobotok alkalmasak mindenféle anyag, például:

 • PVC/PE/PU/PP,
 • kikeményedett bélőpárna,
 • (azbeszt)cement,
 • beton,
 • kerámia,
 • öntöttvas,
 • acél
  bontást nem igénylő -tehát a csővezetékek belsejéből kivitelezhető- vágására, köszörülésére és marására.

 

 

Vágó, maró és csiszoló szerszámok, mindenfajta vezetéktípushoz.

 

 

Hazánkban kizárólagosan a Paner Cégcsoport által elérhető erőteljes pneumatikus vágóink kiemelkedő szerepet játszanak a csővezetékekben található eltömődések és törmelékek eltávolításakor, hiszen:

 • rendkívül rugalmasan alkalmazhatóak a deformált és elmozdult csővezetékek strukturális javításánál,
 • kiemelt szerepet töltenek be a vezetékekben megrekedt idegen testek és gyökérbenövések kezelésénél,
 • hatékony közreműködői a régi csövek felújítását megelőző előkészítési feladatoknak,
 • egy bontás nélkül kivitelezett bélelést követően pedig könnyen és hatékonyan képesek újranyitni a bekötéseket a beágazó csővezetékekhez.

 

 

A Dancutter A/S által fejlesztett és gyártott termékeink felhasználásához szükséges feltételekről kérjük olvasson tovább a SuperFlex, MaxiFlex és Grabber részleteit ismertető cikkeinkben.

 

Azokban az esetekben, mikor a feltárás és bontás tűnik az egyetlen járható megoldásnak érdemes kalkulálni az összes járulékos tényezővel, melyek a bontási és helyreállítási műveletekkel kapcsolatban merülhetnek fel.A legfontosabb helyen szerepel a termelés/szolgáltatás kiesése az érintett csővezeték-hálózathoz kapcsolódó hiba elhárításának érdekében.

Ezekben az esetekben a bontást és feltárást nélkülöző megoldások azok, melyek jelentős megtakarítással bírnak megrendelőink részére, valamint ezen technológiák nem okoznak termelés kiesést, és diszkomfortot az érintett területen történő életvitel vagy munkavégzés során, legyen szó ipari- vagy közüzemi hálózatok hibaelhárításáról.

Közösségi média